Mega lekkere protein bars

Waarom zou je dit in godsnaam willen maken en eten als het "not so healthy" is? Ik hoor het je gewoon denken. Nou het antwoord daarop is; omdat het verdomde lekker is. En de repen zijn niet per definitie ongezond. Want ik doe niet aan "goed" en "slecht" als het om voeding gaat. Ik ben van mening dat er in elk voedingspatroon ruimte is voor lekkere snacks. Dus ook die pizza, stapel pannenkoeken en.... deze repen! Ik heb ze gemaakt met prima ingrediënten zoals havermout, whey poeder, pindakaas en wat kokosolie. Niks mis mee dus. Het venijn zit 'm in de bovenkant; daarop zit chocolade en caramel. Dus als je dit weglaat is het eigenlijk een hele goede eiwitrijke snack! 

 

Ik heb deze repen gemaakt voor Thomas. Hij heeft vaak moeite om dagelijks aan zijn calorieën en macro-nutriënten te komen.  Aankomend weekend is er een jaarlijks capoeira weekend en hij wilde graag wat lekker meenemen. Voor zichzelf en om uit te delen. Het moest goed vullen, lekker smaken en goede macro's hebben. Want voor een heel weekend sporten heb je energie en bouwstoffen nodig. Dus ik dook de keuken in en maakte deze heerlijke repen! Je hebt geen oven nodig het is een no bake recept. 

Wat heb je nodig?

  • 100 gram havermout
  • 150 gram pindakaas
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 40 gram whey (smaak naar keuze)
  • Toppings (chocolade, noten, gedroogd fruit)

Vermaal de havermout in een keukenmachine. Doe de pindakaas samen met de kokosolie in een magnetron bestendig bakje en verwarm totdat beide gesmolten zijn. Giet dit over de gemalen havermout heen en voeg de whey toe. Je kan het roeren of met de vingers kneden totdat een soort kruimelig deeg ontstaat. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hierin het kruimelig mengsel. Druk aan met een lepel. Nu kan je chocolade smelten om eroverheen te gieten en versieren met gedroogd fruit en/ of noten.  Je kan dit gedeelte ook weglaten of vervangen door iets anders.

 

Plaats het geheel in de koelkast voor een uurtje zodat het hard kan worden. Hierna kan je het in repen of blokken snijden. Heel veel succes!