Mini pizza's met vijg & peer

Er stond voor mij weer een challenge klaar, georganiseerd door Magioni Pizza. Met de lancering van de mini pizza's mocht ik aan de slag om een lekker recept te gaan maken. In eerste instantie dacht ik; YES mini pizza's! Die hoef ik met niemand te delen. Maar egoïstisch als ik soms ben, daar zijn de pizza's niet voor bedoeld. Sharing is caring. En dat is ook de insteek van Magioni. Zij wilden met deze mini pizza's ervoor zorgen dat er ook op feestjes massaal pizza gegeten gaat worden. En dat snap ik wel, want pizza gaat er elke dag wel in toch? De bodem van deze pizza is gemaakt van groente, namelijk bloemkool. Dat klinkt misschien raar maar je proeft er niks van! Per bodem schuif je 200 kcal naar binnen. 

 

Zelf eet ik bijna nooit pizza. Dus een goed pizza recept schud ik niet zo snel uit mijn mouw. Ik heb dus echt even moeten nadenken wat ik wilde gaan maken. Ik had behalve de bloemkool bodem nog een aantal producten gekregen waaronder de Beemster oude kaas. Deze moest ik gaan verwerken in het recept. En dat was moeilijker dan je zou denken. Natuurlijk, elke pizza bevat kaas. Maar ik wilde geen standaard pizza maken. Bovendien heeft oude kaas een hele andere smaak dan jonge kaas. Bij oude kaas denk ik meteen aan vijgen, brood en balsamico olie. Dit vind ik namelijk lekker bij elkaar passen. Hier begon dus ook mijn idee voor bovenstaande pizza. Ik zou het brood vervangen door de bloemkool bodem. Naast vijgen koos ik ook voor peer. Het vijgen seizoen is tenslotte bijna voorbij.... De oude kaas geeft al zoveel smaak dat weinig andere ingrediënten nodig zijn. De geitenkaas is optioneel en kan je weglaten.

Wat heb je nodig om deze pizza's te gaan maken?

  • Mini pizza bodem van Magioni
  • Twee plakken Beemster kaas oud.
  • 50 gram geitenkaas (honing indien mogelijk)
  • Handje rucola
  • Een veeg
  • Halve peer 
  • Honing/ balsamico

Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal de pizza bodem uit de verpakking en bestrijk met een beetje geitenkaas. Als je dit niet lust kan je ook kiezen voor iets anders zoals monchou, hüttenkäse of blauwe kaas. Snijd de oude Beemster kaas in stukjes of rondjes en bekleed de pizza's hiermee. Snijd de peer doormidden en eet één helft op. De andere helft snijd je in plakken en leg je vervolgens op één van de pizza. De andere pizza bekleed je met plakjes vijg. Bovenop kan je nog wat geitenkaas verkruimelen. Schuif de pizza's nu in de oven en bak gaar in 15 tot 20 minuten. Zodra ze klaar zijn kan je er nog rucola en balsamico op doen als je lekker vind. Eet smakelijk!