Cookie-dough ontbijtrepen

Soms maak je een recept waarvan je weet.... JA deze gaat het helemaal worden. De ingrediënten kloppen, de geur is goed, de structuur perfect en de smaak.... hemels! Dat had ik dus bij deze cookie-dough ontbijtrepen. Ik ben niet veel tijd kwijt geweest bij de bereiding van dit juweeltje.  De ingrediënten die ik gebruikt heb zijn natuurlijk en vallen in de categorie "gezond".  Behalve bananen zit er havermout, whey poeder, dadels en een beetje cacao in. Misschien hoef je dus niet eens naar de winkel als jij deze repen ook wilt gaan maken.

 

Het enige wat je nodig hebt is een goede keukenmachine of blender en een oven. Natuurlijk kan je ook zelf het beslag maken met je handjes. Ik vind de chocolade laag het lekkerste dus die heb ik extra dik gedaan deze keer. 

Wat heb je allemaal nodig?

 

Voor de cookie-dough laag;

  • 2 rijpe bananen
  • 150 gram havermout
  • 50 gram whey banaan smaak (andere smaak kan ook)

Voor de chocolade laag;

  • 50 gram zachte dadels
  • 1 rijpe banaan
  • 30 gram whey chocolade smaak
  • 1 theelepel cacao poeder
  • 2 eetlepels pindakaas

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Begin met het maken van de cookie-dough laag. Mix alle ingrediënten in een keukenmachine totdat er een stevig beslag ontstaat. Het mag wat aan de natte kant zijn. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet hierin de eerste laag. Houd 1/4 van het beslag achter de hand om straks kruimels mee te maken voor bovenop.

 

Maak nu de chocolade laag door wederom alle ingrediënten te mixen in een keukenmachine. Dit beslag is een stuk natter dan het cookie-dough beslag en dat hoort ook zo. Giet de chocolade laag nu over de eerste laag heen. Verkruimel het overgebleven cookie-dough beslag over de chocolade laag heen. Plaat de bakblik in het midden van de oven en bak de ontbijtrepen in 15 minuten gaar.