Eiwitrijke bananenbrood met kwark

Het is alweer een tijd geleden dat ik een nieuw recept gemaakt en gepost heb op mijn website. De laatste tijd maak ik vooral makkelijke gerechtjes omdat ik druk ben met andere dingen. Zoals vliegen en de coaching van mijn cliënten. Verder ben ik samen met vriendlief bezig om een bruiloft te plannen én maken we plannen om een huis te gaan kopen. Dus... het bakken heeft even geen prioriteit. Echter had ik er afgelopen week weer zin in en dook ik de keuken in. Het resultaat is dit eiwitrijke bananenbrood. Qua structuur is deze wat aan de "natte" kan omdat ik dat persoonlijk lekker vind. De cake wordt daardoor een beetje sompig. Mocht je dit niet lekker vinden dan kan je gewoon wat extra havermout en whey toevoegen om de cake steviger te maken. Ik heb voor de onderste laag cacao poeder gebruikt omdat ik dit persoonlijk erg lekker vind (Chocolate addict) Maar dit hoeft natuurlijk niet. Enne ook met het fruit kan je zelf nog variëren of zelfs weglaten. Dat is het voordeel van zulke recepten; je hebt zelf nog heel veel invloed op de smaak!

Wat zit erin?

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 50 gram whey smaak naar keuze
  • 150 gram havermout (meel)
  • 10 gram bakpoeder
  • snuf zout, snuf kaneel
  • 150 gram skyr vanille of gewone kwark
  • 2 eetlepels cacao voor de onderste chocolade laag.

Verwarm de oven voor op 170 graden en mix alle ingrediënten behalve de cacao in een keukenmachine of blender/ mixer.  Bekleed een cakeblik met bakpapier. Giet een gedeelte van het beslag in een aparte kom en roer hier de cacao doorheen. Giet vervolgens de cacao-laag in de cakevorm. Bestrooi met fruit en giet daarna de rest van het gewone beslag eroverheen.

 

Plaats in het midden van de oven en bak in 30-40 minuten gaar.