Pindakaas-Chocolade Cups

Deze pindakaas-chocolade cups zijn een succes. Ik heb er al twee op. De rest probeer ik nog even te bewaren. Maar echt... ze zijn heerlijk! Ik had niet verwacht dat de smaak zo goed zou zijn. Er zitten namelijk maar een paar ingrediënten in. Maar hé... alles met pindakaas en/of chocolade is eigenlijk wel goed. Dus als je zin hebt om snel iets te maken (het kost echt heel weinig tijd) én om daarna lekker te snoepen dan is dit recept iets voor jou! Je hebt geen oven en geen keukenmachine nodig. Wel een vriezer. Het recept is voor 6 grote cups zoals op de foto. Maar het is misschien beter om kleinere te maken. Anders ben je wel erg veel calorieën in één keer aan het verorberen. Dus mocht jij wél kleine vormpjes hebben gebruik die vooral. Dan kan je misschien ook nog wat uitdelen.

 

 

Wat heb je nodig voor de havermout cups:

 

  • 100 gram havermout 
  • 20 gram cashewnoten
  • 4 eetlepels gesmolten pindakaas
  • 2 eetlepels honing (weglaten kan ook)
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Wat heb je nodig voor de chocolade laag:

Begin met het maken van de havermout cups. Smelt de pindakaas en olie samen in een bakje in de magnetron. Doe de havermout samen met de fijngesneden cashewnoten in een kom. Voeg de gesmolten pindakaas en kokosolie toe. Als je wilt kan je ook nog honing toevoegen. Meng alles door elkaar totdat het enigszins nat en stevig is. In ieder geval stevig genoeg om het in cup vormpjes te "plakken". Vet de vormpjes een beetje in en druk het havermout mengsel erin. Je kan een soort randje omhoog maken zodat de chocolade er lekker in gegoten kan worden. Plaats de cups in de vriezer totdat het hard geworden is.

 

Smelt ondertussen de chocolade met de kokosolie. Giet dit in der havermout cups en plaats het geheel terug in de vriezer. Laat het helemaal hard worden. Hierna kan je deze uit de cups duwen en opeten! Enjoy!