Mugcake met blauwe bessen

Eigenlijk maak ik zelden tot nooit mugcakes. Vraag me niet waarom want daar heb ik helemaal geen reden voor. Het is namelijk hartstikke lekker en snel gemaakt. Deze variant met blauwe bessen vind ik één van de lekkerste die ik ooit gemaakt heb. Ik houd namelijk van fruit bij het ontbijt. En de blauwe bessen kan je eventueel ook nog afwisselen met kersen, aardbeien of frambozen.

 

Wat je voor dit heerlijk ontbijt nodig hebt zijn slechts een handjevol ingrediënten:

  • 1 kleine (rijpe) banaan
  • 1 heel ei
  • 40 gram havermout
  • theelepel bakpoeder
  • snuf kaneel
  • handje blauwe bessen
  • Whey poeder voor extra eiwitten. Ik gebruikte DEZE

Het is verder heel erg simpel. Pureer de banaan en roer het ei, de havermout en bakpoeder erdoorheen. Voeg wat kaneel (en whey) toe voor de smaak. Giet dit in een magnetronbestendig kommetje of schaaltje. Roer als laatste de blauwe bessen erdoorheen.  Plaats het kommetje in de magnetron gedurende 2 à 3 minuten. Als je geen magnetron hebt, kan je het schaaltje ook 10 minuten in de oven zetten.