Havermout ontbijtkoeken (met kikkererwten)

Deze koeken zijn echt heel lekker. Ik heb ze een paar maanden geleden gemaakt en ben daarna helemaal vergeten om het recepten uit te werken en met jullie te delen. Dat doe ik bij deze dus alsnog! Het is een makkelijk recept waar ik ook nog eens een portie vezels en eiwitten aan toegevoegd heb!

 

Wat heb je nodig?

 

  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt)
  • 40 gram whey poeder (witte chocolade, banaan o.i.d.)
  • 1 banaan
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 gram havermout

Verder is het eigenlijk heel simpel. Je kan alle ingrediënten mengen met een keukenmachine of blender. Er ontstaat een dik beslag waar je koeken van kan vormen. Ik heb ze in de airfryer gebakken bij gebrek aan een oven. Op 160 graden en binnen 10 minuten waren ze klaar! In de oven kan uiteraard ook.