Avocado Mugcake

Geen idee waarom ik dacht dat dit een goed idee was. Ik vind avocado's namelijk enorm smerig. Behalve als ik het eet in combinatie met een gekookt ei op brood. Dan lust ik het wel. Om die reden heb ik ook regelmatig een avocado in huis. Maar toen de eieren op waren en mijn groene vriend dreigde te vergaan... moest ik iets anders bedenken. Hoe kon ik mijn avocado eten in het ontbijt zonder dat ik de avocado te erg zou proeven?

 

Ik besloot de gok te nemen en er een mugcake van te maken. De smaak kon ik wel verbloemen met een lekker whey poedertje. Zo kreeg ik koolhydraten, gezonde vetten EN eiwitten binnen beredeneerde ik. Win.. Win.. Win.

 

Zo geschiedde. Het resultaat is zeer goed gelukt en het smaakt prima. Dus durf jij het te proberen?

Wat heb je allemaal nodig?

  • 1/4 avocado (meer of minder kan ook)
  • 1 kleine banaan (70 gram)
  • 1 heel ei
  • 40 gram havermout
  • theelepel bakpoeder
  • 25 gram whey poeder, smaak naar keuze (meer of minder kan ook)

Het is verder heel erg simpel. Pureer de banaan met de avocado en roer het ei, de havermout en bakpoeder erdoorheen. Voeg de whey toe voor de smaak. Giet dit in een magnetronbestendig kommetje of schaaltje. Plaats het kommetje in de magnetron gedurende 2 à 3 minuten. Als je geen magnetron hebt, kan je het schaaltje ook 10 minuten in de oven zetten.