Candy Bars

Soms heb ik zin om iets te bakken wat niet onder de noemer "gezond" valt en dus gewoon wat meer calorieën en suikers bevat. Waarom? Gewoon omdat het kan en omdat het leven niet alleen maar draait om gezondheid, afvallen, vetmassa verliezen etc. Soms moeten we gewoon even lekker van het padje af. Een paar dagen niet sporten, pizza eten... of zelf Candy bars maken. En deze wil je, geloof me. 

 

Daarbij zou ik ook niet willen zeggen dat deze heel erg ongezond zijn. De basis is gewoon prima; havermout en pindakaas. Maar bovenop begon ik te kliederen en voegde ik gesmolten chocolade met boter (OMG) en m&m's toe. Want... ik had er zin in!

 

Voor het maken van deze repen heb je geen oven nodig. Alleen een keukenmachine of blender om het jezelf makkelijk te maken.

De ingrediënten:

 

  • 50 gram pindakaas
  • 1 eetlepel honing
  • 125 gram havermout
  • 30 gram whey (optioneel)
  • snuf kaneel/ snuf zout
  • Topping: chocolade naar keuze
  • Topping: M&M's naar keuze

Begin met het maken van de onderste laag. Hiervoor smelt je de chocolade en roer je de honing erdoorheen. Voeg de havermout en kruiden toe. Het mengen kan je het makkelijkste in een keukenmachine of blender doen. Zorg dat het een kruimelig deeg wordt die je nog enigszins kan kneden. Als het te droog is kan je wat meer pindakaas/ honing toevoegen. Druk het deeg in een glazen kom bekleed met bakpapier. Plaats in de koelkast om te harden. Smelt ondertussen de chocolade. Deze kan je er vervolgens overheen gieten en versieren met m&m's of iets anders lekkers! Plaats terug in de koelkast. Zodra het hard geworden is kan het aangesneden worden en... opgegeten!