Appel / Bosvruchten crumble

Er staat weer een fijn recept voor jullie op mijn website. Niks nieuws, niks bijzonders. Wel iets heel erg lekkers. Namelijk deze warme appel & bosvruchten crumble. Meestal houd ik het bij één favoriet ontbijt en daar doe ik dan wekenlang mee. Dag in dag uit. Maar het is goed om soms te variëren en deze warme crumble vind ik heerlijk in de ochtend. Maar ook in de avond als pre-bedtime maaltijd. Een paar flinke scheppen kwark of yoghurt erbij en de eiwitten zijn ook weer binnen. 

 

Voor dit recept heb je echt maar een paar ingrediënten nodig. En je kan het zowel warm als koud eten. Een ideaal ontbijt om de avond van te voren te maken en de dag erna mee te nemen naar werk/ school. Reken maar dat er kwijlend wordt gevraagd wat er zo lekker ruikt...

Wat heb je nodig?

 

Voor één portie (een bakje zoals op de foto) heb je voldoende aan de volgen ingrediënten:

  • 1 appel (met of zonder schil)
  • 50 - 75 gram diepvries fruit (bosvruchten, aardbeien, kersen, blauwe bessen)
  • 15 gram amandelen/ cashewnoten fijngehakt
  • 40 gram havermout
  • snuf kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel gesmolten boter

Snijd de appel in stukjes en meng deze met het diepvries fruit. Maak apart het kruimeldeeg door alle bovenstaande ingrediënten te mengen tot een kruimelig beslag. Doe de appel/ bosvruchten mix in een ovenbestendig schaaltje en strooi hierover de kruimels. Plaats in het midden van de oven en bak gaar in 20 minuten op 170 graden.