Pannenkoeken met kersen

Liever lui dan moe als het op het maken van een lekker ontbijt aankomt? Geen probleem. Deze pannenkoeken gevuld met warme kersen staan zó op tafel. Ik gebruikte kant en klare pannenkoekenmix. van Prozis. Maar elk ander soort is ook prima. Of je kan natuurlijk zelf het beslag maken. En ach... je kan zelfs bananen-pannenkoeken maken en deze vullen met de kersen!

 

Anyway... wanneer je het beslag in huis of gemaakt hebt rest er nog maar één ding. Een doosje verse kersen halen of plukken uit de tuin van de buren. Verder heb je een koekenpan en boter of olie nodig om in te bakken. 

 

Wanneer het beslag in de pan ligt te garen kan je de gesneden kersen erin duwen. Ze bakken nu lekker mee met de pannenkoeken.

Wat heb je nou precies nodig?

 

  • Pannenkoekenmix van Prozis (of welk ander merk dan ook) 
  • 100 gram verse kersen
  • bakboter/ bakolie

Snijd de kersen in stukjes en verwijder de pitten. Maak het beslag klaar zoals op de verpakking en vet de koekenpan in. Bak nu de pannenkoeken zoals het hoort en duw de kersen in het beslag. Meer hoef je niet te doen!