Bananenbrood met chocolade

Het leek me leuk om weer eens een recept van bananenbrood te maken. Deze keer gevuld met chocolade.  Ik heb dit recept geplaatst onder de categorie "Guilty Pleasures" omdat er al met al toch nog een hoop ingrediënten ingaan. Hierdoor is het bananenbrood misschien niet erg laag in calorieën. Maar... wel erg lekker!

 

Wat heb je nodig:

  • 4 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 10 gram bakpoeder
  • 100 gram havermoutmeel
  • 20 gram gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram chocolade (of meer/ minder)

Verwarm de oven voor op 170 graden. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is alle ingrediënten mengen in een keukenmachine. Behalve de chocolade, die houd je nog even achter de hand. Wanneer het beslag klaar is kan je de helft ervan in een (met bakpapier bekleed) bakblik gieten. Breek de chocolade in stukjes en leg deze in een rechte lijn op het eerste laagje beslag. Giet vervolgens de rest van het beslag eroverheen. Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak gaar in circa 20-25 minuten op 170 graden. Enjoy!