Suikervrije wafels

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn schoonmoeder een wafelijzer. Een apparaat wat ik al heel lang wilde hebben. Het leek me heerlijk om de standaard bakjes havermout met warme wafels af te wisselen. Dus zodra ik de tijd had dook ik meteen de keuken in om aan de slag te gaan met leuke recepten. Ik ben vrij basic begonnen met deze naturel wafels gemaakt van havermout en yoghurt. Maar ik weet zeker dat ik de komende maanden nog flink ga experimenteren! De mogelijkheden lijken eindeloos en voor inspiratie zoek ik nu nog lekker op Pinterest. 

 

Voor het maken van wafels is dus een wafel-ijzer nodig. Heb je deze in huis? Mooi! Dan zet ik je meteen aan het werk.

Wat heb je nodig?

 

Voor 6 à 8 wafels:

  • 125 gram havermout(meel)
  • 2 eieren
  • 100 gram yoghurt (smaak/ merk naar keuze)
  • 50 ml halfvolle melk
  • 10 gram bakpoeder
  • snuf kaneel/ snuf zout
  • Eventueel suiker/ zoetstof/ honing als je daarvan houd.

Zet de wafelijzer aan en zorg dat ie warm klaarstaat. Het beslag maak je heel simpel door alle ingrediënten in een keukenmachine of mixer te gooien en te mengen. Het beslag giet je regelrecht in de wafelijzer. 

 

Versier de wafels met yoghurt en vers fruit. Eet smakelijk!