Aubergine mini pizza's

In de tuin van mijn ouders groeien en bloeien momenteel een heleboel soorten groenten, kruiden en fruit. Om de paar dagen kom ik langs en dan krijg ik altijd iets te eten mee naar huis. Of ik loop zelf even de kas in om tomaatjes en aardbeien te plukken. Super gezond en lekker! 

 

Afgelopen weekend kreeg ik een aubergine mee. En dan niet die standaard die je in de winkel koopt, maar een ronde aubergine. Ik had bedacht dat ik deze wilde gaan grillen en door de salade wilde gaan doen.

 

Maar ineens had ik een beter idee. Ik wilde er pizza's mee gaan maken. De aubergine pizza heb ik zó vaak voorbij zien komen op Pinterest dat ik 'm nu zelf wilde gaan maken! 

 

Met slechts een paar ingrediënten tover je deze voedzame mini pizza's snel op tafel!

Wat heb je nodig?

  • een aubergine
  • tomaten puree/ pizza saus
  • 30 + kaas/ geraspte kaas
  • olijven/ kappertjes
  • kruiden (oregano, zout, peper, peterselie)
  • olijfolie

Verwarm de oven of airfryer voor. Snijd de aubergine in plakjes en smeer deze een klein beetje in met olijfolie. Strooi er zout en peper overheen. Beleg de aubergine plakken nu met wat jij lekker vind. Ik koos voor bovenstaande ingrediënten maar je kan er ook nog vlees aan toevoegen. Zodra de pizza's belegd zijn kunnen ze in de oven/ airfryer. Bak gaar in 8 tot 10 minuten.