Havermout met gegrilde perzik

Het is geen bijzonder recept, maar wel erg lekker en makkelijk om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is jouw favoriete havermout maken en perziken grillen in de oven of airfryer. 

 

Ik maak altijd hele simpele havermout. In een pannetje verwarm ik amandelmelk en roerde daar havermout en eiwitpoeder (whey) doorheen. Dit laatste doe ik om de havermout van wat extra eiwitten te voorzien. Bovendien geeft het wat meer smaak aan de havermout. 

 

Ondertussen kan je de perzik snijden en de oven of airfryer voorverwarmen. Ik gebruikte een kleine perzik en sneed de zijkanten eraf.  Hier overheen gaat wat kaneel en honing en dan kan het in de oven/ airfryer. 

Dit heb je nodig:

  • Havermout
  • melk naar keuze
  • 1 kleine perzik
  • kokos snippers
  • aardbeien/ vijgen indien gewenst
  • honing
  • kaneel

Begin met het verwarmen van de oven of airfryer. Maak de havermout zoals jij het lekker vind. Snijd ondertussen de perzik doormidden. Besprenkel de platte kant met honing en kaneel en plaats de perzik helften in de oven/ airfryer. Het duurt ongeveer 10 minuten voordat de perzik klaar is. De havermout kan je aftoppen met kokos of deze er alvast doorheen roeren ( ik prefereer beide) Snijd de aardbeien en vijgen in stukjes en doe deze in de havermout. Voeg nog wat extra kokos toe en als laatste de grilde, warme perzik. Eventueel nog wat extra honing en kaneel!