Chocolade en vanille wafels

Het begon er eigenlijk mee dat ik niet zo goed wist waar ik het meeste zin in had. Chocolade wafels of "gewone" vanille wafels. Eerst wilde ik gewone wafels maken en er dan chocolade pasta opsmeren. Maar ik had ook nog aardbeien en Tony Chocolonely chocolade waar ik zin in had. En ik wilde ook nog kwark toevoegen voor de eiwitten.... Ik kwam er echt niet uit. En daarom dacht ik; waarom doe ik niet gewoon álles in één? En zo ontstonden de 50/50 wafels. Hierbij is de helft een "gewone" vanille wafel en de andere helft een chocolade wafel. 

 

Om dit te bereiken moest ik twee soorten beslag maken en deze vervolgens samen laten smelten in de wafelijzer. Dat ging makkelijker dan ik had gedacht! En daarom deel ik bij deze het recept met jullie.  Als topping kan je zelf toevoegen waar je zin in hebt :) 

Wat heb je nodig?

  • 130 gram havermoutmeel (met een smaakje)/ amandelmeel/ bloem o.i.d.
  • 60 ml amandelmelk/ magere melk/ gewone melk/ kokosmelk
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel zoetstof of honing
  • 1 zakje vanille suiker
  • snuf kaneel
  • 10 gram bakpoeder
  • 20 gram cacaopoeder
  • vanille extract (optioneel) 

Mix alle bovenstaande ingrediënten behalve de cacaopoeder. Deze bewaar je tot het laatste. Het is handig om een keukenmachine te gebruiken. Bespaart een hoop tijd en moeite. Zet de wafelijzer aan en laat deze vast opwarmen. Indien nodig kan je deze een beetje invetten met boter of spray om te voorkomen dat de wafels gaan plakken aan het apparaat. Verdeel het beslag in twee helften. Aan de ene helft voeg je de cacaopoeder toe aan de andere helft kan je vanille extract toevoegen als je lekker vind. Je hebt nu twee bakjes met één chocolade-beslag en één vanille-beslag. Zodra het wafelijzer warm is pak je een eetlepel van het chocolade beslag en schep je die op onderste (of bovenste) gedeelte van de wafelijzer. Vervolgens schep je een eetlepel van het vanille beslag en die schep je ook in het wafelijzer tegen het chocolade aan. De twee schepjes beslag zouden nu tegen elkaar aan moeten liggen. Doe het wafelijzer dicht en laat het beslag in elkaar overlopen. Zodra wafelijzer opengaat zou je nu een twee-kleurige wafel moeten zien liggen ;) Serveer met extra chocolade, kwark of vers fruit!