Appel-brownies

Soms is een goed en lekkere snack zo simpel. Bonus punten als deze ook nog een voedzaam is met minder suiker en calorieën. Met kikkererwten en andere soorten peulvruchten kan je prima bakken. Je moet alleen de smaak een beetje maskeren. Dat doe ik vaak door eiwitpoeder met een lekker smaakje toe te voegen. Maar ook chocolade en fruit helpen hier goed bij.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram kikkererwten, uitgelekt zonder vocht. 
  • 40 gram eiwitpoeder smaak naar keuze. Maar white chocolate/ cookies & cream/ banaan o.i.d. is wel het lekkerste. 
  • 80 gram havermout (even fijnmalen in de blender)
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte appel
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • snuf kaneel
  • Eventueel een beetje amandelmelk als het beslag te dik wordt

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een cakeblik of bakblik met bakpapier. Gebruik een keukenmachine om de kikkererwten te pureren. Voeg eventueel een beetje melk toe om het proces te versnellen. Voeg de eieren, kaneel, bakpoeder en eiwitpoeder toe. Mix opnieuw zodat alle stukjes verdwenen zijn. Doe het beslag in een kom en roer handmatig de havermoutmeel en geraspte appel erdoorheen.  

 

Giet het beslag in de cakevorm/ bakblik en plaats in het midden van de oven. Bak gaar in 30 minuten, afhankelijk van jouw