Bosvruchten koeken

Ik zou willen dat er een manier was om jullie te overtuigen om vandaag nog deze koeken te maken. Gisteravond had ik ineens zin om iets te gaan maken en ik had nooit gedacht dat het zó goed zou lukken. In de keuken kastjes stonden namelijk weinig ingrediënten waar ik iets mee kon. Behalve the usual zoals havermout, whey en eieren. Maar omdat ik geen zin had om echt te bakken wilde ik iets maken wat ik in de koelkast kon plaatsen en daarna direct kon eten. Dus vandaar dat ik besloot om een "No Bake" recept te maken. Het recept bestaat enkel uit producten die voedzaam zijn. Ik heb geen suikers toegevoegd. 

 

Om het nog leuker te maken zou je zelfs kunnen zeggen dat het een eiwitrijk recept is. Ik heb namelijk in zowel de bodem als de vulling whey poeder verwerkt.

Wat zit erin?

 

Bodem:

  • 6 dikke rijstwafels (naturel of met caramel/ chocolade smaak)
  • 100 gram dadels zonder pit
  • 1 eetlepel honing
  • 40 gram eiwitpoeder (liefst een zoete smaak zoals vanille, chocolade, fruit smaak)
  • 100 gram boter of kokosolie

Toplaag:

  • 50 gram havermout
  • 50 gram whey (wederom zoete smaak bij voorkeur)
  • 100 gram boter/ kokosolie
  • 50 gram dadels
  • 50 gram bevroren bosvruchten

Begin met het bekleden van een bakblik of enigszins diepe bak waarin je de koeken kan maken. Ik gebruikte zelf een ovenschaal. Het makkelijkste is om zowel de bodem als toplaag te maken in een blender of keukenmachine. Begin met de bodem: mix alle ingrediënten behalve de boter/ olie in de keukenmachine. Er ontstaat een dik en kruimelig beslag. Smelt de boter/ olie en voeg dit toe aan de bodem mix. Lepel de bodem in het bakblik en druk aan met de bolle kant van een lepel. Plaats het in de koelkast. Maak ondertussen de toplaag door wederom alle ingrediënten te mengen en de boter/ olie te smelten en er doorheen te roeren. Proef een beetje van de bosvruchten mix... smaakt lekker he?! Haal het bakblik uit de oven en voeg de toplaag toe. Opnieuw aandrukken met de bolle kant van een lepel. Plaats in de koelkast en laat het even staan. Hierna kan je er stukken van snijden en het opeten!