Warme havermout met stoofpeertjes

Met de kerstdagen maakt mijn moeder altijd zelf stoofperen. Deze vind ik persoonlijk vele malen lekkerder dan de stoofperen die je kant en klaar kan kopen in de supermarkt.

 

Maar: traditiegetrouw eet ik deze dus ook maar één keer per jaar en dat is wel zonde. Gelukkig mag ik na kerst altijd eten meenemen naar huis. Dit eet ik de dagen erna op of ik doe het in de diepvries. Zo ook met de overgebleven stoofpeertjes. 

 

Ik heb de ochtend na kerst meteen havermout met stoofperen gemaakt omdat dit gewoon hartstikke lekker is! Mocht je dit nou in de zomer willen maken: je kan ook peren uit blik kopen en het recept iets aanpassen. Het is een heerlijke kruidige havermout. Perfect voor de koude winter of herfstdagen!

Wat heb je nodig voor één kom:

  • 200 ml water of ongezoete amandelmelk
  • 50 gram havermout
  • 25 gram whey speculaas smaak (ik gebruik DEZE)
  • snuf kaneel/ snuf speculaaskruiden
  • stoofpeertjes zelfgemaakte of uit blik

Verwarm het water of de melk. Zodra deze gekookt heeft kan je het vuur lager zetten en de havermout met whey toevoegen. Snijd een of twee halve peertjes in stukken en roer deze door de havermout heen. Zorg dat het niet opnieuw gaat koken en houd het vuur laag. Zodra er een dikke pap ontstaat kan deze van het vuur worden gehaald. Roer de kruiden en specerijen erdoorheen. Schep de havermout in een kom en voeg de rest van de stoofpeertjes toe.