Boerenkool salade met geroosterde tomaat en kikkererwten

Omdat ik zoveel vragen kreeg over mijn lunch van boerenkool, tomaatjes en kikkererwten besloot ik het hele recept uit te schrijven en met jullie te delen. De laatste twee weken ben ik helemaal gek op deze combinatie en ik eet het bijna dagelijks.

 

Ik luister regelmatig naar podcasts als ik in de auto zit. Met name die van Joe Rogan over voeding en gezondheid vind ik enorm inspirerend en waardevol. Recent beluisterde ik een podcast met Dr. Rhonda Patrick waarin zij vertelde over de gezondheidsvoordelen van diverse soorten groenten. Niet alleen over de vitaminen en mineralen maar ook de werking van het product zelf. Een daarvan was boerenkool. in (verse) boerenkool zit o.a. vitamine A, B12, B 6 en vitamine C. Daarnaast is het rijk aan foliumzuur, calcium en ijzer.

 

Daar waar veel mensen rauwe boerenkool in een smoothie doen... ben ik er voorstander van om de boerenkool eerst te verwarmen. Teveel rauwe boerenkool is namelijk juist weer níét goed voor je omdat het lastig te verteren is. In dit recept gebruik ik verse boerenkool en eet ik het pas op nadat het bereid is in de oven of airfryer.

 

 

Om deze salade te maken heb je nodig:

  • 100 gram verse (voorgesneden) boerenkool
  • 50 gram kikkererwten uit blik
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • kruiden (zout/ peper/ paprikapoeder/ knoflook etc)
  • olijfolie
  • citroensap

Verhit een beetje olie in een pan en bak daarin de kikkererwten gaar. Voeg wat kruiden toe om smaak te geven aan deze peulvruchten. Snijd ondertussen de tomaten door de helft en leg deze op en bakpapier. Plaats in het midden van de oven OF bak ze in de airfryer. De boerenkool kan je mixen met de olie, citroensap en kruiden. Zodra de tomaten klaar zijn plaats je de boerenkool in de airfryer en roast je deze als het ware gaar. Let op: dit is binnen vier minuten gedaan! Haal de kikkererwten van het vuur. Doe de boerenkool in een kom samen met de tomaten en kikkererwten. Niks meer aan toe te voegen!