American Pancakes

Het verschil met de "gewone" pannenkoeken zit 'm wat mij betreft in de dikte. Ik vind deze dikkere pannenkoeken veel lekkerder dan de standaard dunne variant. Bovendien vullen deze American Pancakes ook beter. Nadeel is daardoor alleen dat je er minder van kan eten.

 

De meeste pannenkoeken bevatten vrij veel toegevoegde suikers. Omdat ik hier geen voorstander van ben heb ik geprobeerd een gezondere variant op de American Pancakes te maken. Mocht je van zoet(er) houden dan kan je er altijd voor kiezen om alsnog suiker, honing of zoetstof toe te voegen.

 

Om de pannenkoeken zo dik te krijgen is het belangrijk dat het beslag niet te waterig wordt. Dit doe ik door minder melk toe te voegen en juist meer bloem/ havermout. 

 

Als topping kan je iets kiezen "american style" zoals jam of Nutella. Maar stroop, poedersuiker, slagroom, kwark of fruit is ook gewoon heerlijk.

Wat heb je nodig voor deze dikke stapel (genoeg voor twee personen!)

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 gram havermout(meel), amandelmeel, bloem, volkoren meel o.i.d.
  • 50 gram eiwitpoeder smaak naar keuze (vanille, banaan, witte chocolade o.i.d.)
  • 50 gram cranberry's
  • amandelmelk of magere melk ongeveer 150 ml
  • boter om in te bakken

Het makkelijkste is om alle ingrediënten (min de cranberry's) bij elkaar te doen in een keukenmachine. Het apparaat maakt er dan vanzelf een goed beslag van. Als het te waterig is kan je meel toevoegen. Is het te dik, dan kan je juist extra melk toevoegen. De cranberry's roer je er als laatste zelf doorheen. Verhit in een koekenpan de boter en bak daarna de pannenkoeken één voor één gaar. Zodra ze klaar zijn kan je ze versieren en lekker opeten. Enjoy!