Chocolade cake met peren

Alle credits voor dit heerlijke cake recept gaan naar mijn moeder. Het plezier in bakken heb ik van haar geërfd. Net als mijn moeder vind ik het hartstikke leuk om in de keuken nieuwe recepten uit te proberen en iets lekkers op tafel te zetten wanneer er bezoek komt.

 

Deze chocolade cake met peren maakte mijn moeder voor ons. We zijn momenteel aan het verbouwen thuis waardoor er regelmatig bezoek in de vorm van hulp over de vloer komt. Bij de koffie een stukje cake of taart gaat er altijd in.

 

Ik vroeg aan mijn moeder of ze iets voor ons wilde bakken. En dat deed ze! Met deze heerlijke chocolade cake als resultaat. Het is deze keer geen super healthy cake en dat hoeft ook niet. Soms is het heerlijk om een ouderwetse cake te maken zonder suiker en bloem vervangers.

 

Je kan het recept altijd een beetje aanpassen naar eigen smaak!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram (room) boter
  • 200 gram (basterd) suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 3 peren geschild en in stukjes gesneden
  • 10 gram bakpoeder
  • snuf zout/ snuf kaneel

Verwarm de oven voor op 175 graden. Scheid de eieren en klop het eiwit stijf met twee eetlepels van de suiker. Je kan hier ook een keukenmachine voor gebruiken. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker in een aparte kom. Smelt de boter en voeg toe aan het eigeel mengsel. Voeg daarna de cacao toe en eventueel een snuf zout/ kaneel. Voeg de bloem toe en mix alles goed door. Als laatste mag je het eiwit er met een spatel luchtig doorheen roeren. Vet een cakeblik in met bakspray of een beetje boter. Bestuif de zijkanten en de bodem van het bakblik met een beetje bloem zodat de cake niet kan vastplakken. Giet het beslag in het cakeblik en duw de stukken peer in het cakebeslag. Plaats de cake in het midden van de oven en bak in circa 45 minuten gaar. Zorg dat het echt droog is vanbinnen. Dit kan je controleren door een mespunt in het midden van het beslag te steken. Komt deze er droog uit? Dan is de cake klaar!