Vegan speculaas havermout

Deze vegan whey is een van de weinige plantaardige proteïne die ik lekker vind. De meeste vegan whey's hebben een rare textuur of vieze (na) smaak. Omdat ik minder dierlijke producten wil eten (ik eet al geen vlees) heb ik de laatste tijd veel soorten vegan proteïnes geprobeerd. Deze komt er als beste uit. Al helemaal verwerkt in een recept.

 

Dit recept is de speculaas havermout waarbij ik speculoos whey gebruikt heb. Het is ook lekker om mocachino, popcorn of pindakaas whey toe te voegen. Wil je geen vegan whey dan kan je ook gewoon dierlijke whey met speculaas smaak gebruiken.

 

Het recept is verder vrij simpel en zo te maken. Het staat binnen vijf minuten op tafel en je kan het ook de avond van te voren klaarmaken.

Wat heb je nodig?

  • 1 zakje whey vegan speculoos van Prozis (deze
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 40 gram havermout
  • 1 speculaas koekje
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 theelepel kaneel

Verwarm de melk en voeg de havermout toe. Houd het vuur laag zodat de melk niet gaat koken en de havermout niet kan inkoken.  Zodra de havermout de meeste melk geabsorbeerd heeft kan je de vegan whey toevoegen. Roer goed door en voeg de kaneel toe. Haal de pan van het vuur en giet de havermout in een kommetje. Je kan het speculaas koekje erdoorheen verkruimelen en de pindakaas bovenop doen.