Gezonde aardbeien kwarktaart

Wat te doen als je thuiszit en ineens tijd over hebt? Dan ga je iets bakken. Deze keer maakte ik een kwarktaart met aardbeien en blauwe bessen. Zelfs de bodem heb ik zelf gemaakt. Normaal gesproken zou ik een kant-en-klaar pak gebruikt hebben maar deze keer niet. 

 

Ik heb geprobeerd deze kwarktaart zo laag mogelijk in calorieën te houden. Zodat je gerust een groot stuk kan afsnijden voor jezelf.

 

Aangezien niemand bovenstaande tekst ooit leest en meteen het recept wilt weten... here it goes:

 

Voor de bodem:

  • 40 gram havermout
  • 30 gram biscuitjes
  • 5 grote dadels
  • 65 gram boter

Voor de kwarktaart:

  • 100 gram aardbeien
  • 50 gram blauwe bessen
  • 5 gelatine blaadjes
  • 450 gram magere kwark (optimel of kvarg kwark met een smaak is lekker) 

 

Begin met het maken van de bodem. Gebruik een keukenmachine of blender. Laat de dadels vijf minuten weken in lauwwarm water zodat ze zacht worden. Doe de geweekte dadels samen met de havermout en biscuitjes in de blender. Smelt de boter en voeg deze ook toe. Zet de blender/ mixer aan en mix totdat er een kruimelig maar stevig deeg ontstaat. 

 

Bekleed een bakblik of cakevorm met bakpapier. Giet de bodem in het blik en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zorg dat het goed verdeeld is. 

 

Maak nu de kwarktaart. Mix de aardbeien in een keukenmachine met een beetje water zodat het niet vast gaat zitten. De gepureerde aardbeien doe je in een pannetje met een beetje water. Breng dit aan de kook. Voeg de gelatine blaadjes toe en roer goed door.. Zodra de gelatine verdwenen is, is het mengsel klaar.  Doe het aardbeien mengsel in een kom en roer de kwark erdoorheen. Roer daarna de blauwe bessen erdoorheen. Giet het kwarkmengsel in het bakblik en verdeel over de bodem.

 

Plaats de kwarktaart in de koelkast. Deze moet 1 à 2 uur opstijven alvoren het klaar is.