Chocolade brownies met popcorn

Zodra ik de eerste "test" foto had geüpload ontving ik al vragen over het recept. Aangezien ik zelf ook erg tevreden was over het resultaat heb ik zo snel mogelijk voor jullie het recept uitgewerkt en online gegooid.

 

Het recept is grotendeels "gezond". Waarmee ik wil zeggen dat ik geen suiker heb toegevoegd en gebruik heb gemaakt van ingrediënten die lager zijn in energetische waarde. Je bent vrij om ingrediënten aan te passen.

 

 Wat heb je nodig voor 10 brownies?

 

  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt) ongeveer 250 gram zonder vocht
  • 40 gram pindakaas
  • 100 gram havermout & whey in één van Prozis. Ik gebruikte deze. Je kan ook los havermoutmeel en whey nemen. 
  • 8 grote medjoul dadels
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 50 gram chocolade naar keuze
  • 50 gram popcorn naar keuze
  • 50 gram boter of kokosolie

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Smelt ondertussen de pindakaas met de boter (of kokosolie) totdat deze zacht geworden is. In een blender de dadels met de kikkererwten mixen. Voeg de gesmolten pindakaas/ boter mengsel eraan toe (maar houd twee eetlepels van dit mengsel achter de hand!) en mix opnieuw. Daarna kan je de cacao poeder erdoorheen mixen samen met de havermout & whey. Dit laatste kan je het beste met de hand doen omdat de meeste mixers niet sterk genoeg zijn om het deeg te roeren. Is het echt te kruimelig en dik? Dan kan je wat melk toevoegen. Zodra alles goed gemengd is kan je het brownie beslag in de cakevorm gieten. De laatste twee eetlepels boter/ pindakaas kan je verdelen over de brownie heen. Giet hierover de popcorn en de chocolade. Het is het lekkerste als je de chocolade raspt.