Wafels met ananas

Het is weer tijd voor een simpel en lekker recept voor wafels! Deze keer met ananas (en kokos) en aangevuld met extra eiwitten. Dit laatste doe ik door gebruik te maken van proteïne poeder in het recept. Normaal gesproken gaat er suiker in de wafels om het lekker zoet te maken. In plaats van suiker kies ik liever voor banaan. Hier zit eveneens fruitsuiker in, maar daarnaast ook een aantal vitaminen en mineralen in tegenstelling tot gewoon tafelsuiker. Bovendien maakt de banaan het beslag lekker dik én zoet. 

 

Voor de ananas smaak heb ik een verse ananas gehaald bij de groenteboer en hier een schijf vanaf gesneden. Haal de schil eraf en vermijd het harde middenstuk. Een deel van de ananas gaat mee de blender in en in het beslag. De rest van de ananas kan je gebruiken als decoratie.

 

Bovenop de wafels heb ik behalve de ananas wat extra kwark, muesli en kokos snippers gedaan. 

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • 1x rijpe banaan
  • 100 gram ananas vers
  • 100 gram havermout (meel)
  • 30 gram eiwitpoeder smaak naar keuze
  • 10 gram geraspte kokos
  • 25 gram boter (gesmolten)
  • 50 ml ongezoete amandelmelk

Gebruik een mixer of keukenmachine om bovenstaande ingrediënten mee te mengen totdat een glad beslag ontstaat. Houd een beetje ananas en kokos achter de hand om de wafels mee te decoreren. Zet de wafelijzer aan en bak de wafels in enkele minuten goudbruin. Versier de wafels met kwark, fruit en kokos. Genoeg voor twee à drie personen!