Wraps met pindakaas en banaan

We kennen allemaal de hartige wraps wel, met gehakt, groenten, tonijn en salade. Maar je kan met wraps ook prima een zoet ontbijt of dessert maken. Ik heb dit al eens eerder gedaan met kwark en blauwe bessen (check) en met appel en kaneel (check). 

 

De combinatie banaan en pindakaas is goud. Dus vandaar dat ik wederom een zoete wrap heb gemaakt. Hier voegde ik ook nog kokos aan toe. De wraps worden kort gebakken in de pan met wat kokosrasp zodat deze lekker bruin en krokant worden.

 

Wat heb je nodig:

  • Twee wraps 
  • 1x rijpe banaan 
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 10 gram kokos snippers
  • 5 gram kokosrasp
  • Boter om in te bakken

Besmeer beide wraps met een laagje pindakaas. Het beste is om alleen het midden in te smeren (en straks te beleggen) zodat je de wrap nog gemakkelijk dicht kan vouwen. Snijd de banaan doormidden en daarna in schijven of plakjes. Verdeel de plakjes over de twee wraps met pindakaas. Sprenkel de kokossnippers eroverheen en vouw de wraps dicht. Verhit een beetje boter in de pan en leg hierin de wraps. Houd het vuur laag. Draai na 60 seconden de wrap op. Je zult zien dat deze nog een beetje "nat" is van de boter. Dit is het moment om de kokosrasp eroverheen te gooien. Draai daarna de wrap weer om en herhaal het proces met de andere kant. Bak de wrap warm en knapperig in enkele minuten.