Bananenbrood met biscuit en rood fruit

Het maken van bananenbrood heb ik al vaak gedaan. En toch heb ik mijzelf deze keer verrast. Ik had niet verwacht dat dit recept zo goed zou uitkomen. Alles klopte: de vulling, het beslag, de "chewy-ness". Het resultaat mag er wezen. Het ziet er leuk en lekker uit. 

 

Aangezien de meeste mensen dit stuk overslaan en meteen doorgaan naar de ingrediënten en het gehele recept zal ik het kort houden.

 

Bij het maken van dit bananenbrood kwam ik erachter dat ik geen eieren in huis had. En aangezien het regende wilde ik niet naar de winkel gaan. Dus het recept is zonder eieren. uiteraard kan je er voor kiezen om alsnog eieren toe te voegen maar dit is niet nodig!

Ingrediënten:

  • 3x rijpe banaan
  • 100 gram magere kwark
  • 150 gram meel (havermout, bloem, amandel)
  • 5 gram bakpoeder
  • 8 biscuitjes
  • 50 gram diepvriesfruit rode vruchten
  • 50 gram boter
  • 30 gram whey poeder smaak naar keuze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Het makkelijkste is om vervolgens alle ingrediënten behalve de biscuit en het fruit te mixen in een keukenmachine. Er ontstaat nu een glad beslag. Giet de helft van dit beslag in de cakevorm. Verdeel nu de biscuitjes over het beslag. Je bedekt de eerste laag beslag dus als het ware met een laag biscuit. Verdeel hier overheen het diepvriesfruit. Vervolgens giet je de rest van het beslag eroverheen. Plaats de cake in het midden van de oven en bak gaar in 30 tot 35 minuten.