Kleurrijke salade

De salades kunnen mij niet vrolijk genoeg zijn! Het zien van al deze felle kleuren samen zorgt ervoor dat ik met meer plezier eet en braaf mijn bord leegmaak.  Met zo'n salade behaal je al makkelijk de 200 gram groenten per dag. De inhoud van de salade is smaak afhankelijk. Aan te raden is om behalve groenten en rauwkost ook een eiwitbron toe te voegen en een koolhydraat bron. Voor de eiwitten kan je denken aan vis, vlees en vegetarisch zoals een gekookt ei.  Voor de koolhydraten is pasta lekker. Maar ook peulvruchten zoals kikkererwten of linzen.  Een snee brood kan ook prima!

 

Omdat ik zelf geen vlees eet heb ik voor een Tonijn steak gekozen. Even kort bakken in de pan met een beetje olie en kruiden en eventueel een vers knoflook teentje. De groenten en peulvruchten marineer ik idem met kruiden en bak ik daarna kort in de pan, oven of Airfryer.

 

Ik voeg ook graag fruit toe voor de zoetere touch van de salade. Denk aan ananas, appel of nectarine.

Wat zit er in deze salade?

  • 100 gram appel
  • 50 gram gemengde sla
  • 100 gram cherrytomaten
  • 150 gram komkommer
  • 100 gram geraspte wortelen
  • 125 gram tonijn (steak)
  • 100 gram kikkererwten

De voedingswaarde ligt tussen de 300 en 400 calorieën afhankelijk van wat je erin doet.