Courgette & bananenbrood met appel en gember

Dit is toch wel een hele bijzondere combinatie al zeg ik het zelf. Het was ook een pure gok of het a) zou lukken en b) lekker zou smaken. Want gember in een maaltijd gaat niet altijd goed. Laat staan in een cake c.q. bananenbrood. Ik wilde eigenlijk een gewoon courgette/ bananenbrood maken maar zag in de fruitschaal nog appels en gember liggen. Mijn hersenen begonnen te ratelen. Doen of niet doen... en zoals je kunt zien heb ik het gedaan. Overigens heb ik ook de verhoudingen van het beslag goed gedaan want het is een enorm stevig brood geworden. De courgette kan het namelijk soppig maken en dat wil je liever niet! Het is een goed vullend bananenbrood geworden die je kan nemen als ontbijt of tussendoortje.

Wat heb je nodig:

 • 200 gram tarwebloem (of fijngemalen havermout)
 • 3 eieren (alleen de eiwitten kan ook)
 • 1 hele banaan
 • 1 hele appel
 • 50 gram whey poeder vanille of banaan smaak
 • 1/2 courgette
 • 1 klein blokje verse gember
 • 100 gram magere kwark of soja kwark
 • kaneel/ speculaaskruiden
 • 1/2 zakje bakpoeder
 • eventueel suiker/ zoetmiddel/ honing als je lekker vind

Verwarm de oven voor en zet een cakeblik met bakpapier klaar. Begin met het raspen van de courgette. Daarna kan je de eieren, tarwebloem, banaan, kruiden, bakpoeder, kwark, whey en courgette in een keukenmachine doen en goed mixen tot een fijn beslag. Als het te dik wordt voeg dan wat melk toe.  Verwijder de schil van de gember en snijd in kleine stukjes. Raspen is nog beter als je die mogelijkheid hebt. Schil de appel in stukjes en roer deze samen met de gember door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en plaats in het midden van de oven. Bak in 20 tot 30 minuten gaar.