Zoete pizza met nutella

Soms dan wil je best pizza eten. Maar een keer iets anders dan anders. In de avond is een pizza met tonijn of kip heerlijk. Lekker veel groenten erop, in de oven en smikkelen maar. Zelf ben ik echter een enorme zoetekauw. Ik heb liever chocolade dan chips. En liever Nutella dan Pindakaas.

 

Dus voor de verandering besloot ik weer eens een zoete pizza te maken. Hiervoor gebruikte ik de bloemkool bodem van Magioni welke je gewoon kan kopen in de supermarkt. Overigens kan je ook een gewone pizza bodem gebruiken. Of als je minder calorieën eraan wilt besteden: wraps doen het ook prima!

 

De zoete pizza kan je beleggen met wat jij zelf lekker vind. Ik ga voor de Nutella. Maar witte chocolade pasta of pindakaas is ook heerlijk. En wat dacht je van Marshmallows of speculaas? Zo maar wat ideeën om uit te proberen....

Dit heb je nodig:

  • 1x pizzabodem
  • Nutella, hoeveelheid naar keuze
  • 1 hele banaan
  • 2 handjes muesli/ granola
  • 30 gram blauwe bessen
  • 30 gram frambozen
  • 10 gram pompoenpitjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de bodem rijkelijk met nutella. Snijd de banaan in plakjes en beleg de pizza hiermee. Verdeel de muesli/ granola eroverheen en tot slot de blauwe bessen, frambozen en pompoen pitjes. Plaats de pizza in de oven en bak gaar in 10 minuten