Kruid(koek)cake

Heel Holland bakt met de feestdagen. Tenminste..... niet iedereen natuurlijk. Maar als jij dit leest dan is e kans groot dat je iets gaat bakken. Anders had je mijn website niet geopend en dit recept niet gelezen. Tenzij je door scrolt naar de ingrediëntenlijst en dit inleidende stukje alsnog niet leest (geheel begrijpelijk, doe ik eigenlijk ook niet) 

 

Mocht je hier nog zijn: dit recept leent zich perfect voor Sinterklaas. Er zit een kruidachtige smaak aan die je terugbrengt naar vroegere herinneringen aan pakjesavond. 

Wat heb je nodig:

  • 100 gram bloem/ amandelmeel/ havermoutmeel
  • 100 gram roggemeel
  • 100 gram verse dadels
  • 1 heel ei
  • 2 eetlepels stroop
  • 200ml karnemelk of magere melk
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 eetlepel nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een cakeblik met bakpapier klaar. Meng de meel/ bloem met de roggemeel en bakpoeder in een kom. Voeg de koekkruiden en nootmuskaat toe en roer nogmaals door.  Week de dadels in lauw water totdat ze zacht geworden zijn

 

Mix de zachte dadels met de karnemelk/ melk, het ei en de stroop tot een glad mengsel.  Meng dit met de bloem/ roggemeel en kruiden. Er ontstaat een kleverig, doch dik beslag.  Giet het beslag in de cakevorm en bak gaar in 35 minuten.