Bananenbrood met appel & pindakaas

Op veler verzoek bij deze het recept van mijn bananenbrood met een appel en pindakaas vulling. Het is eigenlijk heel simpel te maken. Wanneer ik bananenbrood ga bakken gooi ik er altijd in wat ik in huis heb en waar ik trek in hebt. Van de week was dat pindakaas. Maar er lagen ook nog appels die nodig op moesten. Ik wilde eerst een soort appeltaart maken. Maar toen dacht ik: appeltaart met pindakaas wordt misschien wat raar. Vandaar dat het een bananenbrood geworden is. Het recept en de ingrediëntenlijst vind je hieronder! Je kan zelf de hoeveelheden nog aanpassen natuurlijk. 

Dit zit erin:

  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 appel
  • 150 gram bloem/ havermoutmeel/ amandelmeel (net wat je lekker vind)
  • 5 grote, zoete dadels zonder pit
  • 100 ml ongezoete amandelmelk (ander soort melk kan ook)
  • 3 eetlepels pindakaas
  • snuf kaneel, snuf zout
  • 10 gram bakpoeder

Wanneer je een groter bananenbrood wilt maken kan je meer meel & melk toevoegen. Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de appel in stukjes. Wanneer je hele harde dadels hebt kan je deze even laten weken in lauw water. Gebruik een keukenmachine of blender om de volgende ingrediënten te mixen: de bananen, eieren, het meel, de dadels, de kruiden en de melk. Zodra er een glad beslag ontstaan is, is het klaar! Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hierin de helft van het beslag. De appel stukjes kan je nu verdelen over de eerste laag beslag heen. Schep de lepels pindakaas erover heen. Vervolgens giet je de rest van het beslag hier weer over heen.

 

Plaats in het midden van de oven en bak gaar in 30 minuten.