Succesverhaal cliënt E.

Cliënt E. heb ik bijna twee jaar mogen coachen. Wat begon als een online coachingstraject op afstand eindigde in een hechte vriendschap. Begin 2019 wilde ze graag wat gewicht verliezen en fitter worden. Na het eerste halfjaar had ze de smaak te pakken en besloot ze een eerste bulkfase te doen om meer spiermassa op te bouwen. E. werd sterker en sterker en het trainen werd zo leuk bevonden dat ze bijna dagelijks aan het sporten was. Behalve krachttraining ging ze ook graag hardlopen of boksen.

 

Na de eerste bulkfase volgende een cuttingsfase. In 2020 werd er opnieuw gestart met een bulkfase en zette E. de meest geweldige PR's. Van 120 kilo deadlift tot 200 kilo hipthrust. E. trainde mening man eruit.

 

Inmiddels heeft ze de felbegeerde sixpack te pakken en blijft ze lekker trainen. 

Tijdens de bulkfase at E. in een calorieoverschot en tijdens de cuttingsfase in een calorietekort. Het doel van een calorieoverschot is de opbouw van spiermassa. Daarbij is niet alleen de voeding belangrijk maar ook een passend trainingsschema waarbij progressieve overload toegepast wordt.

 

Het doel tijdens de cuttingsfase was behoud van de opgebouwde spiermassa en het verlies van de aangekomen vetmassa.

 

E. volgende tijdens het proces een individuele coaching.