Bananenbrood met aardbeien en yoghurtdrank

Omdat ik zin had in een fris bananenbroodje besloot ik de keuken maar weer eens in te duiken. Met de limited edition dranken van Optimel vind ik het leuk om elke maand iets nieuws te maken. Soms is het een taart en soms is het een smoothiebowl. Maar vandaag werd het een bananenbrood.

 

Voor een frisse touch gebruik ik vaak kwark of yoghurt. Deze keer besloot ik de yoghurtdrink te gebruiken omdat er twee nieuwe smaken zijn (aardbei & perzik en kokos & mango)

 

In het brood gaat verder banaan en aardbeien. Maar je kan ook gerust een ander soort fruit toevoegen wanneer je dat lekker vind. Het leuke van de aardbeien erin is de kleur die ontstaat. Hetzelfde geldt voor blauwe bessen en mango. Dan krijg je ook een mooie blauwe of gele cake.

 

Mocht je niet tegen koemelk of lactose kunnen dan kan je de yoghurt drink vervangen door plantaardige zuivel.

Dit zit erin:

  • 225 gram speltbloem
  • 150 ml yoghurtdrink optimel
  • 100 gram bevroren aardbeien
  • 50 gram (vegan) whey poeder
  • 50 gram roomboter (dit kan je weglaten)
  • 3 eieren
  • 1 banaan
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snuf zout

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakblik klaar met bakpapier erin. Mix de eieren met de yoghurtdrank en banaan zodat het lekker luchtig wordt. Voeg vervolgens de overige ingrediënten (behalve de aardbeien!) toe. Wanneer het beslag klaar is giet je de helft in het cakeblik. Verdeel vervolgens de aardbeien over het beslag en giet daarna de rest eroverheen. Plaats in het midden van de oven en bak in 30 à 40 minuten gaar.