Chocolade & biscuit brokken

Welke naam geef je een recept waarvan je eigenlijk niet zo goed weet wat het is? Omdat ik zin had om iets te maken met "Veel chocolade" heb ik mij laten leiden door de koelkast en mijn gevoel. Alles waar ik zien in had legde ik op het aanrecht. Dat was chocolade, biscuitjes en pindakaas. Om er vervolgens iets van te gaan maken. Het was dan ook een uitprobeersel. Wel eentje die goed gelukt is en ik nu graag met jullie wil gaan delen.

 

Uiteraard staat het helemaal vrij om het recept aan te passen met andere soorten chocolade, koek en versiering. Maak er vooral iets van wat jij lekker vind!

Dit zit erin:

  • 1 reep chocolade naar keuze
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 50 gram kokosolie of roomboter (dit kan je ook weglaten)
  • 2 rijstwafels
  • 2 biscuitjes naar keuze
  • Toppings zoals marshmallows, gedroogd fruit of noten

Smelt de chocolade in een pannetje samen met de pindakaas en eventueel de boter of kokosolie. Zet ondertussen een bakblik of cakevorm klaar waar je de repen/ brokken in wilt gaan maken. De rijstwafel en biscuitjes kan je fijnmalen en in kleine stukjes breken. Zodra de chocolade & pindakaas gesmolten is kan je de helft in het bakblik gieten. Verdeel hierover heen de biscuitjes en rijstwafels. Giet vervolgens de rest van de chocolade erover en versier met jouw favoriete toppings. Plaats het bakblik vervolgens in de koelkast en laat het hard worden.