Wraps met Jackfruit

Wraps vind ik persoonlijk lekkerder dan brood. Je kan er eindeloos mee variëren en je kan het zowel warm als koud eten. Vorige week maakt ik deze heerlijke vegetarische wraps met een nieuw product van Rootzz of nature: de JackFruit stukjes. Tot voor kort had ik nog nooit JackFruit op en dat is best beschamend want dit product komt oorspronkelijk uit Sri lanka en daar ben ik drie jaar geleden geweest. 

 

Ik was dan ook erg blij toen Rootzz of Nature mij vroeg om een aantal vegetarische producten uit te proberen. Mijn eerste recept zijn deze wraps geworden. En omdat het flink vult (en de wraps erg groot zijn) volstaat één wrap prima als lunch.

 

De JackFruit stukjes bevatten per 100 gram slechts 133 calorieën en maar liefst 14 gram eiwitten. Er zit geen lactose of koemelk in. Maar wel tarwe. 

Wat heb je nodig voor één wrap:

  • 1 volkoren wrap
  • 100 gram JackFruit stukjes van Rootzz Of Nature
  • 2 eetlepels (lactosevrije) kwark of sojakwark
  • Handje spinazie
  • Kiemgroenten naar keuze
  • Tomaatjes

Bak de vegetarische stukjes met wat olie in de pan. Je kan het ook direct opwarmen in een Airfryer. Bak de volkoren wrap met wat olie in de pan zodat deze lekker krokant wordt. Besmeer vervolgens met de kwark. Nu kan je de vega stukjes, spinazie, kiemgroenten en tomaatjes erop doen.

 

It's a wrap!