Gezonde warme chocomelk

Van de ijskoffie ga ik langzaam over op warme koffie zoals cappuccino met amandelmelk en Latte Macchiato met kaneel. De dagen worden korter, kouder en donkerder. En op de een of andere manier heb ik dan ook meer zin in warme dranken en zoetigheid. Het is een periode waarin ik vaak wat meer eet om aan te komen in spiermassa. Toch wil ik alsnog op mijn suikers letten en probeer ik het te houden bij natuurlijke suikers.

 

Warme chocolademelk bevat vaak veel toegevoegde suikers en dat is jammer. Zeker omdat ik graag warme choco drink in de herfst en wintermaanden.

 

Vandaar dat ik mijn creatieve hoed weer op gezet heb en een chocolademelk gemaakt heb met minder suiker. Je kan gebruik maken van zoetstof om het zoeter te maken maar dit is optioneel.

Ingrediënten voor één warme chocolademelk:

  • 200 ml (ongezoete) kokosmelk of amandelmelk
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • Snuf kaneel
  • 1 theelepel chocolade proteïne poeder (optioneel)
  • Zoetstof of agave siroop voor meer zoetheid
  • Opgeschuimde melk voor bovenop (optioneel)

Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur. Voeg de cacaopoeder, kaneel en zoetstof toe. Roer totdat de chocolade helemaal opgenomen is in de melk. Schuim ondertussen apart een beetje (plantaardige) melk om bovenop te doen. Haal de chocolademelk van het vuur en roer dan de chocolade eiwitpoeder erdoorheen. Giet over in een glas en schep de opgeschuimde melk bovenop. Enjoy!