Gezonde Tiramisu

Mocht je zin hebben in een gezonde Tiramisu dan ben ik je man. Of eh... vrouw! Dit heerlijke recept staat binnen enkele minuten op tafel en is heerlijk als ontbijt of tussendoortje. En natuurlijk ook als alternatief voor een nagerecht met minder suiker en méér eiwitten.

 

Het enige wat je nodig hebt per persoon is:

  • Een eierkoek
  • 150 gram magere kwark
  • 15 gram eiwitpoeder vanille of chocolade smaak
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1/2 kop koffie vers gezet

Mix de kwark met de eiwitpoeder en zet deze aan de zijkant. Zet ondertussen een kop koffie en breng eventueel op smaak met een zoetje of wat suikervrije siroop. Plaat een eierkoek in een kom en schenk daaroverheen de helft van de koffie. Zorg dat de eierkoek goed nat is en giet eventueel extra koffie erbovenop. Giet nu het kwark & eiwitpoeder mengsel eroverheen en top af met de cacao poeder.

 

Een kind kan de was doen! En een kind mag deze ook eten want er zit geen alcohol in.