Vlaflip kwarktaart

Kreeg jij thuis vroeger ook weleens vlaflip als toetje na het eten? Een half bakje yoghurt en een half bakje vanille vla met wat jam of limonadesiroop. Heerlijk! Een van mijn favoriete kinderrecepten van vroeger. En dat heb ik in een nieuw jasje gestoken met deze vlaflip kwarktaart. Net zo lekker en vrij makkelijk te maken

 

Voor de bodem:

  • 40 gram havermout
  • 30 gram biscuitjes
  • 5 grote, zachte dadels
  • 65 gram boter

Voor de kwarttaart:

  • 5 gelatine blaadjes
  • 4 eetlepels aardbeien jam
  • 250 gram magere kwark vanille Optimel
  • 250 gram vanille vla 

Begin met het maken van de bodem door de havermout en de biscuitjes te mixen in een keukenmachine of blender. Week de dadels in lauwwarm water als deze niet zacht genoeg zijn en smelt ondertussen de boter. Mix nu de boter, dadels, biscuit en havermout nog eens samen in de keukenmachine.

 

Gebruik een bakblik en plaats daarin een velletje bakpapier. Giet het beslag van de bodem erin en druk aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de bodem in de koelkast en start daarna met het maken van de kwark laag. Dit gebeurd in twee stappen + een tussenlaag van aardbeienjam. Zet een pannetje met een klein laagje water op het vuur en week hierin de gelatine blaadjes. Mix de helft van de gelatine met de magere kwark en de andere helft met de vanille vla. Roer beide goed door totdat de gelatine opgelost is. Haal de bodem uit de koelkast en giet eerst de kwark laag over de bodem. Bestrijk met aardbeien jam en giet dan de vanille laag eroverheen. Plaats het geheel in de koelkast en laat het opstijven. Dit duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Hierna is de kwarktaart klaar!