Recepten van Renée

Joehoe, Renée hier. Flowergirl en fitgirl natuurlijk niet te vergeten. Want sinds een kleine twee jaar geleden mijn spreekwoordelijke roer om ging ben ik 20 kilo kwijt. Hoe dan? Door lekker fanatiek te sporten en gezond te eten. Niet omdat het moet, maar omdat het leuk is en ik nu veel lekkerder in mijn vel zit dan een paar jaar geleden. Wie had dat gedacht… Van drie keer per week naar de Mac, naar elke avond aan de prep.

 
Over die mealpreps gesproken. Ik zal je meteen mijn eerste geheimpje vertellen. Ik ben he-le-maal geen keukenprinses! Mwaah, ok een beetje prinses ben ik wel, maar dat komt omdat ik een vriendje heb die 9 van de 10 keer voor mij kookt. Wat is er nou relaxter dan op de bank zitten en, terwijl je de dagelijkse beslommeringen van GTST bekijkt, een lekker bordje eten opgediend krijgen? Hij doet het overigens graag, wetende dat ik omdat ik een eigen bloemenwinkel heb (vandaar de flowergirl… ;-) en daarom zes dagen per week werk en heel de dag op mijn hoeven sta. Maar… toch schiet ook ik af en toe wat lekkers uit mijn mouw. Als ik me er even toe zet dan lukt dat best en smaakt het nog prima ook.
 
Via Instagram zie ik altijd allerlei lekkers voorbij komen. Dat bakken lijkt mij ook wel wat, maar ik zag meteen al allerlei beelden van een ontplofte keuken voor me. Zie je het al voor je dat vriendlief thuiskomt en het hele plafond zwartgeblakerd is en de deuren van de keukenkastjes op half zeven hangen? Nou had Jordy (zo heet mijn lieve vriendje die normaal de keukenprins is) het al tijden over bananenbrood. Bananenbrood hier, bananenbrood daar. Hij had het nog nooit op, maar had het er wel de hele tijd over.
 
Het kwam zo waar een keer voor dat ik wat eerder weg kon van de zaak. Ik dacht weet je wat ik ga het eens proberen. Maar ik heb nog geen zakje bakpoeder in huis, dus er moesten wel eerst boodschappen worden gedaan. Met een hele tas vol belande ik uiteindelijk in de keuken. Ik volgde Thalita al een tijdje op Instagram en had bij haar een lekker recept voor bananenbrood gezien. Natuurlijk wilde ik wel de meest aangeklede versie. Dus hoppa… pindakaas er op, chocolade er in. Dus toen het brood uiteindelijk in de oven zat en ik de macro’s begon te berekenen ging ik als fitgirl in wording zowat van mijn stokje. Het brood dat in de oven ondertussen lekker aan zijn kleur begon te werken was een ware vetbom. Maar… dat mocht de pret niet drukken, want toen ik eenmaal het eerste hapje nam was hij me toch een partijtje lekker haha.

Mijn eerste bananenbrood bakte ik in een veel te grote ovenschaal. Het brood was dus zo’n twee centimeter hoog en zag er niet uit, maar de smaak was goed! Dat smaakte naar meer. Ondertussen heb ik nog steeds geen bakvormen, maar mijn buurman (die overigens pas echt een keukenprins is) heeft dat gelukkig wel in huis en die heb ik even geleend (en nooit meer teruggebracht… oeps).

 
De schade aan de keuken viel overigens mee. Geen zwart plafond en alle elektronica werkte nog. Meevaller! Dus had ik de smaak te pakken! Bananenbrood, kwarkbollen (wat overigens yoghurtbollen werden omdat ik geen kwark in huis had) noem maar op. Omdat ik zo trots was op het resultaat van mijn eigen baksels stuurde ik de foto’s naar Thalita. Die werd er zo blij van dat ik zelfs een plekje op haar blog heb gekregen, jeejjj! Ik ben nog steeds in de experimentele fase, maar beetje bij beetje komt misschien toch ooit nog eens de ware keukenprinses in mijn naar boven!
 
Tot het volgende bakprojectje! ;-)
Renée

Mijn recepten: