Açaico Na Tigela

Een tijdje terug ontving ik van de mannen van Acaimania een pakket met producten om uit te proberen. Ik heb inmiddels al een aantal soorten Açai geproefd. Maar de Frozen Açai smoothie packs van Acaimania zijn favoriet. Het maken van een goed schaaltje Açai kost alleen wel wat tijd. En daar heb ik niet elke dag de ruimte voor. De kleine bakjes Na Tigela die in het pakket zaten wilde ik dan ook als eerste uitproberen. Want hoe handig zou het zijn; een kant-en-klare 1-persoons Açai bakje met bovenop een laagje granola. Deze granola zit in een apart bakje afgeseald van de açai, dus je kan het ook nog weglaten als je wilt. De Na Tigela bewaar je in de vriezer en kan er elk moment van de dag uitgehaald worden wanneer je zin heb in açai. Doe dit echter wel zo'n 30 minuten van te voren om de acai een beetje te laten ontdooien. Het kant-en-klare bakje is ideaal op een drukke (werk)dag of wanneer je geen zin en tijd hebt om een lekker toetje of tussendoortje te maken. Maar smaakt het ook net zo lekker als de zelfgemaakte açai? Mijn antwoord is: Ja! Wanneer je zelf  Açai maakt kan je natuurlijk toevoegen wat je wilt en daarmee de smaak beïnvloeden. Maar deze kant-en-klare Na Tigela is echt lekker. Niet te zoet en niet te zuur. De granola moet er wat mij betreft wel echt doorheen voor het crunchy effect.

 

Voedingswaarde açai per bakje Na Tigela (170gram): 214kcal, 39gr koolhydraten, 1,3gr eiwitten, 7,8gr vet. (Dit is zonder de granola) Dit is gelijk aan de Frozen smoothie packs van Acaimania.

Het product is (nog) niet te koop in de winkels maar wel online te bestellen bij een distributeur. Kijk hiervoor even op de website van Acaimania. Een bestelling kan ook geplaats worden via mij; stuur daarvoor even een mailtje naar informatie@thalitamartens.com