Waarom ik ga bulken

Persoonlijke Blog

 

Ik ben al een tijd aan het trainen. Krachttraining. Meestal 5 à 6 dagen per week. Daarbij eet ik "gezond". Tussen aanhalingstekens inderdaad. Want iedereen heeft zijn eigen ideeën bij gezond eten. Ik heb een split schema waarbij ik elke grote spiergroep (rug, benen, borst) twee keer per week train. De kleine spiergroepen pak ik bij deze trainingen mee (biceps, triceps, schouders). En ohja... had ik al gezegd dat ik "gezond" eet en mijn voeding netjes bijhoud? Mijn streven is altijd om 2000 calorieën per dag te delen. Realiteit is dat ik vaak de 1600 niet eens haal. Waarom niet? Omdat mijn gedachten soms heel NEGATIEF zijn.

Het is een beetje persoonlijk, deze gedachtes. Ik werk dagelijks aan een mooi instagram account. Maak met veel plezier recepten en ga graag trainen voor een fit en sterk lichaam. Maar ik ben ook vaak  onzeker. En die gedachten zijn psychisch. Ik heb jaren gekampt met eetstoornissen; boulimia en anorexia. En dit heb ik overwonnen! Echt 100%. Maar helaas heb ik nog steeds gedachtes als: "niet teveel eten, dan wordt je dik"

of "laten we maar wat minder eten vandaag, je wilt toch een sixpack?" En het zijn DIE gedachtes die ervoor zorgen dat ik niet het lichaam heb waar ik voor train. En hiermee wil ik NIET zeggen dat ik mijzelf dik vind. Of lelijk. Absoluut niet. Hiermee wil ik zeggen dat ik beter kan. Dat ik sterker kan zijn. 

meer lezen