Thalita Martens

Jarenlang leverde ik een strijd met mijzelf. 

Van mijn 17e tot 24e leed ik aan de ziektes Anorexia Nervosa en boulimia. Mijn gedachtes en bezigheden stonden in het teken van niet-eten. Een ongezonde leefstijl waarbij ik niet goed genoeg voor mijzelf zorgde. Ondanks mijn kennis en ervaring lukte het mij niet om beter te gaan eten. De omslag kwam toen ik mijn passie vond in de fitness. Om hierin mooie resultaten te behalen moest ik meer gaan eten. Dit trok mij over de streep om beter voor mezelf te gaan zorgen. Het kostte mij nog een aantal jaar, maar inmiddels ben ik "genezen"' van Anorexia. 

 

De eerste jaren van fitness at ik namelijk nog steeds te weinig (rond de 1200 calorieën) waardoor ik niet het lichaam kreeg wat ik wilde. Na enkele gevolgde studies en begeleiding van buitenaf lukt mij dit nu wél! Ik geniet weer van eten en maak leuke en lekkere recepten om anderen te inspireren. Ik ben eerlijk en open in mijn blogs en met mijn ervaring en kennis wil ik nu anderen gaan helpen. 

 

Behalve sporten kan ik ook weer lekker vliegen als Stewardess voor Transavia. Dit zorgt voor een onregelmatig leven met veel uitdagingen.
Diploma's

Diëtist

In 2011 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als diëtist. Deze vierjarige HBO opleiding voeding & diëtetiek heeft mij alle kennis gegeven die ik nu nog steeds gebruik. 

 

Als diëtist help je zowel gezonde als zieke mensen bij het aanleren van een juist voedingspatroon. Denk aan mensen die willen afvallen, diabetes hebben, hart-en vaatziekten, kanker, ondergewicht etc. 

 

De titel "diëtist" is wettelijk beschermd. Alleen zorgprofessionals met een diploma als diëtist mogen deze titel gebruiken en vallen onder de Paramedici en mogen ingeschreven staan in het kwaliteitsregister. Als diëtist sta je dus boven een voedingsdeskundige of voedingsconsulente. 

Fitnesstrainer A

In mei 2017 ben ik geslaagd voor de opleiding Fitnesstrainer A bij start2move. Dit is een Fitvak erkend diploma waarmee ik anderen mag en kan begeleiden op het gebied van Fitness. 

 

Sporten wordt steeds populairder en draagt bij aan een gezonder en fitter leven. Als fitnesstrainer in combinatie met kennis over voeding kan ik cliënten nóg beter begeleiden bij het behalen van zijn of haar doelen.

Sport & voeding

In december 2017 ben ik geslaagd voor de cursus Sport en voeding bij start2move. Dit is een aanvulling op mijn vorige opleidingen en geeft mij handvaten om cliënten te begeleiden die specifieke sportdoelen hebben. Met deze kennis kan ik eenieder helpen die wilt werken aan een gezonde en actieve levensstijl.Voeding bij eetstoornissen

In april 2018 ben ik geslaagd voor de cursus voeding bij eetstoornissen. Een extra aanvulling bij de begeleidingen van vrouwen (en mannen) die een worsteling ervaren op het gebied met voeding die ongewenst is. Denk hierbij aan anorexia, boulimia en binge eating disorder. het begeleiden van deze ziektebeelden vraagt extra aandacht. Met name in het psychische aspect.